Saturday, October 22, 2011

Indahnya Nikmat Tidur

Sebelum ni saya langsung xterfikir bahawa tidur adalah satu rahmat yg tidak ternilai harganya. Saya selalu merungut, setiap kali ingin memulakan kerja, saya pasti rasa mengatuk. Malah saya juga tidur xtentu masa dan sejak akhir nie saya tidur pukul 2,3 pagi dan bangun bila subuh tiba....siang berjaga sepanjang masa. Tidur yg sangat xteratur.
Allah itu Maha hebat! Hari rabu lepas, hinggalah sekarang, saya deman. 2hari saya langsung xdapat tidur walau seminit pun. Ya Allah! hanya DIA yg tahu bertapa siksanya. Saya telan ubat deman selsema yg dijamin mengantuk. Memang lepas tu saya rasa mengantuk sangat, letih sangat...tapi langsung xleh tido. Habis ubat deman selsema, saya telan pulak panadol, tp mata saya tetap degil. Puas saya pejam mata, puas saya bergolek kekiri dan kekanan, saya berzikir dan berdoa, tapi tetap xberhasil.
Ya Allah! begini rupanya bila seseorang tu terkena imsonia. Deman dan xdpat tidur buat badan saya letih berganda2. seluruh badan bergetar2 keletihan. Sel2 badan terasa letih sekali, sendi2 terasa lenguh. Sangat sakit........Sangat letih.......Sangat tersiksa...Hanya Allah tahu.
Saya keklinik semalam (jummaat). Dr. yang baik hati bg ubat batuk yg paling kuat dan mengatuk. Balik rumah, saya terus telan ubat, saya naik katil dan saya berdoa pada Allah....." Ya Allah! aku tahu aku hamba-Mu yang xbersyukur, Ampunkan aku Ya Allah! Ampunkan aku Ya Allah! Ampunkan aku Ya Allah! Janganlah kau tarik nikmat tidur dariku. Tolonglah hamba-Mu ini. Amin"
Allhamdulillah...saya tidur dengan nyenyaknya dari pukul 12malam hingga 6pg. Saya bangun Dengan keadaan  yg berbeza. Badan terasa ringan, deman mula kebah dan lenguh2 badan juga hilang. Ya Allah! bertapa bersyukurnya saya. tidak terucap dengan kata2. Lantas setelah solat subuh, saya buat sujud syukur. Berterima kasih pada-Nya Yang Maha Esa kerana masih memberi saya merasai nikmatnya tidur.~Alhamdulilah! Alhamdulilah! Alhamdulilah!~1 comment: